Kuchnia czterech kultur 2023-02-15
Opublikowano: 2023-02-15
Ser po gruzińsku
Składniki:
- twaróg tłusty
- woda
- sól
- sos sojowy
Oraz do docelowego sosu:
- śmietana 12%
- majonez
- sos sojowy
- czosnek
Do ozdoby:
- czerwona cebula
- ogórek kiszony
- natka pietruszki
Ostatnio dodane w tej kategorii

Łódzkie cuda z ziemniaków - prażoki Składniki: - 1 kg ziemniaków - pół szklanki mąki pszennej - cebula - boczek - kefir

Ser po gruzińsku Składniki: - twaróg tłusty - woda - sól - sos sojowy Oraz do docelowego sosu: - śmietana 12% - majonez - sos sojowy - czosnek Do ozdoby: - czerwona cebula - ogórek kiszony - natka pietruszki

Brownie w zdrowej wersji Składniki: - szklanka ugotowanej, białej fasoli - 2-3 łyżki miodu - łyżka masła orzechowego - 1 czekolada gorzka - garść dowolnych orzechów

Kurczak na ryżu Składniki: - 2 szklanki ryżu - duża marchew - 2 małe cebule - ok 1 kg nóżek kurczaka - sól, pieprz - papryka słodka i ostra Zalewa: - 6 szklanek wody - 6 łyżek keczupu pikantnego - 100 gramów masła - 3 ząbki czosnku - sól, przyprawy, zioła